Sterilisation af tæve

Sterilisation af tæve


Der kan være mange grunde til at man ønsker at få sin tæve steriliseret. Fordelene ved at få sin tæve steriliseret er at man undgår løbetider, falsk drægtighed, uønsket drægtighed, ingen risiko for sygdomme i livmoder og æggestokke, samt at man mindsker risikoen for brystkræft betydeligt ved tidlig sterilisation.

Vi anbefaler at sterilisationen foretages inden 2. løbetid (for at mindske risikoen for brystkræft) og helst mellem 1. og 2. løbetid. Indgrebet skal helt foretages mellem 2 løbetider.

Har du spørgsmål til sterilisationen skal du endelig ringe til os.


Kirurgisk sterilisation:

Dette gøres i fuld narkose efter en grundig forundersøgelse, se mere her.

Operationen foretages efter nyeste operationsprincipper, ovarier og livmoder fjernes og der lukkes efterfølgende med skjulte suturer. Hundene er typisk friske igen samme eller næste dag og vil være smertedækket de første dage efter operationen. Der foretages kontrol af operationssår efter 10-14 dage.


Den største ulempe ved sterilisation er at risikoen for overvægt øges. Dette skyldes ofte både et sænket energibehov og øget appetit. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på vægten, specielt i månederne efter indgrebet. I skal altid være velkomne til at komme forbi til vejning og vejledning som skal til for at holde vægten.Vores behandlinger

Se alle vores behandlinger. Klik her.

Book en tid

Ring til +45 86 41 38 33 eller Klik her.

Vores dyrlæger

Mød vores dyrlæger og øvrige personale. Klik her.